söndag 24 juni 2007

Lite Internettips!

Här följer lite tips på smarta saker på nätet jag tycker ni ska prova:

Meebo
Här har vi ett smart sätt att logga in på Msn, Icq, Google Talk, Yahoo!, Aim, och Jabber på en och samma gång. Du får fram en och samma lista med alla dina kontakter från de olika instant messaging -tjänsterna.





Panoramio
Ett utmärkt sätt att dela sina bilder med folket på nätet. DESSUTOM kan man lägga in exakt vart i världen man tagit bilden (mha Google Maps).

Min sida med bilder hittar ni här.
Och vill ni lägga mina bilder på er iGoogle eller feed, kan ni klicka här.


del.icio.us
Ett sätt att spara sina bokmärken på ett och samma ställe på nätet. Går dessutom att dela dem med andra, och specificera vilka bokmärken som ska vara synliga för andra osv..
Mina bokmärken hittar ni här.

Diino
Vad sägs om 2Gb gratis utrymme på nätet? Du kan enkelt fixa till så att vissa mappar osv blir tillgängliga andra via webben. Med eller utan lösenord. Du kan även ge andra möjlighet till att lägga upp filer på ditt konto, så du själv kan tanka hem det vid senare tillfälle. Själv har jag tänkt att lägga upp min WhereIsIt-katalogfil så småningom, för er som vet vad det är för program.




CommunityWalk
En trevlig sida där du kan göra dina egna utmarkeringar på jättehäftiga platser på en karta (Google maps). Går att ha med text, länkar och bilder för varje markering.





Orisinal morning sunshine
Ahh.. Mysigare flashspel får man leta efter. Glöm inte att ha ljudet på.


Wikipedia
Gratis ordlexikon på nätet. Tanken bakom projektet är helt underbar!



Självklart vill jag även rekommendera andra superba tjänster från Google, såsom Google Kalender, Google Reader, och Google Docs & Spreadsheets.