onsdag 6 juni 2007

Peter ♥ iGoogle

Bra initiativ Google!!! Yeeey! Hurra!

För er som inte vet vad iGoogle är, så kan jag berätta att det är som en personlig översiktssida som man kan fylla med små modulfönster kallade "Gadgets". Dessa gadgets kan vara vad som helst; en karta, en sökmotor, en hemsida, din mail.. Det skapas nya hela tiden, och det är lätt att söka efter vad man vill ha.

Själv hittade jag iGoogle genom att jag faktiskt letade på internet efter någon typ av personlig översiktssida. Jag tänkte att jag bara inte kan vara först med den idén. Vad jag ville ha var en sida där jag kan se min onlinekalender, om jag fått mail, mina feeds, och annat. Allt på en överskådlig sida.
Jag letade och letade men hittade inget, men så slog det mig att kolla ifall google hade något sådant på G, och visst hade de det. Då hette det "Personlig sida" och jag har skrivit en blogg om det tidigare.

Tjusningen ligger i att just ha allt samlat. Allt finns det inte gadgets till, men det finns en fin gadget till Google Reader som är en RSS/Atom feed. I övrigt har jag bland annat Google Kalender, min Gmail och Hotmail, Del-icio-us (bokmärken), Google Docs & Spreadsheets, CommunityWalks, myWeather, och Google anteckningsblock. Till det roliga har jag horoskop, Fish(fiskarna rör sig verklighetstroget och man kan mata dem!) och Spider. Sist men inte minst har jag temat "Teahouse". Den är så mysig så man kan trilla av pinn. Jag älskar se den lilla räven göra sina bestyr. Jag har märkt att någon snor hans frukt under natten, men har inte lyckats klura ut vad det kan vara. Det här med teman är en rolig sak, för den ändrar solens upp och nedgång i realtid med hur det är där du bor. =)

Med iGoogle kan jag lätt få en översikt över hela mitt digitala liv (vilket inte är litet), så än en gång: Hurra Google!